At have eller ikke have haveprojekter

Jeg er splittet. Jeg kan ikke rigtig finde ud af, om jeg er havemenneske eller ej. Jeg kan faktisk rigtig godt lide at skabe hygge og se ting gro, men jeg gider ikke bruge al min sparsomme fritid på at vedligeholde og luge ukrudt. Og således er det jo ikke en prydhave med præcisionsbeskæringer, jeg egner mig til.

Da vi overtog huset, var der nåletræer stort set über alles, og jeg hadede dem. Så alt blev ryddet, og vi startede fra ny med en plæne og ganske få gamle træer. Siden har jeg så forelsket mig i georginer og har hvert år smidt et par knolde ned. I år har den så fået max gas, eftersom købmanden smed dem i nakken af mig for 7,50 stykket forleden.

I samme ombæring købte jeg en håndfuld frøblandinger i kasser, og så gik jeg hjem og begyndte at preppe Jon for at få ryddet et stykke plæne til fordel for et stykke blomstervildmark. Og i dag blev så dagen, hvor han fattede greb, spade og kultivator og gik i krig med et stykke plæne i forhaven. Min mand ❤️ Vi såede 40 kvadratmeters frø ud på max 12 kvadratmeter for at få et tæt flor og plantede samtidig et magnoliatræ, der har stået i potte siden sidste år. Og nu venter vi så! Dels på at skidtet gror, dels på at kunne komme på lossen med tørvene. Jeg fatter simpelthen ikke, hvorfor man ikke kan lukke sig ind på lossepladserne i Esbjerg med sit sygesikringsbevis, som man kan i så mange andre kommuner. Men det kan man ikke, så i næste weekend kommer den til at stå i havens tegn igen, når vi skal ud med affaldet. Træls ikke at kunne blive færdig, men vi kan ikke nå det i åbningstiden i hverdagene.

Nu aner jeg så ikke, hvordan man vedligeholder sådan en vildmark, men det må jeg finde ud af. Gode råd modtages!

Noget i samme stil

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *