Det går langsomt, men tiden løber

Forleden dag kørte min mand og jeg ind på sygehuset, fordi jeg skulle føde en baby. Og nu er den der baby så lige blevet 1 år, og hans storebror på 6 er så småt begyndt at lægge planer for, hvornår han skal flytte hjemmefra.

Det er også relativt kort tid siden, jeg gik på Journalisthøjskolen, røg blå Camel og bællede rødvin i spandevis til langt ud på natten og alligevel var i stand til at være knivskarp næste morgen efter en pakke Stimorol og en halv liter Mathilde.

Eller at jeg gik op af kirkegulvet sammen med min far til “The arrival of the Queen of Sheeba” og sagde ja til at blive gift med min mand.

For nu blot at nævne et par livsdetaljer, der synes at være foregået her for nylig, men som jo ret beset ligger spredt inden for ikke bare en, men to dekader.

På den ene side kan jeg slet ikke følge med, og jeg synes, det går alt for stærkt med alting. Og på den anden side er jeg virkelig udfordret af, følelsen af og frygten for at stå i stampe. Men det sidste har jo nok ikke noget med mine børn at gøre. Det er nok mere mig, der trænger til at flytte mig, og det er i virkeligheden ret naturligt. Jeg har bare aldrig lært at spørge mig selv om, hvad jeg egentlig gerne ville sådan helt inderst inde og uden at lige at sørge for, at alt muligt og alle andre havde det godt først. Og når man ikke får lært at tage stilling til, hvad man har lyst til, når man er barn, så kommer man altså til at bruge væsentlig mere krudt på at lære det som voksen, end man lige forestiller sig.

Vi taler om en til tider ret stejl indlæringskurve her og en kontinuerlig en af slagsen, fortalte en venlig psykolog mig med engang. Og således opmuntret svor jeg, at det allervigtigste jeg nogensinde skulle lære mine egne børn, det var at mærke, hvad de selv havde lyst til at gøre med deres liv.

Så det prøver jeg på at efterleve hver eneste dag, mens jeg febrilsk prøver at finde ud af, hvordan man forener det at nyde nuet med frygten for at stå i stampe. Og noget siger mig, at hvis jeg finder frem til den magiske opskrift, så er det bare med at komme i gang med at skrive bogen! #bestseller….

Noget i samme stil

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *