EU-valget – HUSMORANALYSEN

Jeg skal simpelthen lade være med at se for meget News! Jeg bliver alt for animeret af det!
Hvis det skulle være glippet for en eller to personer, så var der EU-valg i går, og Morten Messerschmidt og Dansk Folkeparti fik fire mandater og godt og vel hver fjerde afgivne stemme. Og nu er News og co. så ved at flyde over af analyser og bud på, hvorfor det mon kan være, og 117 nyhedsbreve jeg abonnerer på og min feed på Fjæs er ved at koge over af mere eller mindre indpakket harme, chok og forargelse over, at danskerne har stemt, som de har. Og den ene politiker efter den anden står inde i mit fjernsyn og siger, at det kan godt være, at danskerne er EU-skeptiske, men det væsentlige jo er at have indflydelse og kunne levere resultater inden for fx tilsætningsstoffer og mærkning af legetøj!
Der tror jeg så lige, vi har fat i den markante forskel på, hvad pro et contra EU-folkene.
Bare det seneste år, har der været indtil flere både groteske og tragiske eksempler på, at EU hverken har den samlede indflydelse eller store fordel, som vel egentlig var tiltænkt fra begyndelsen. Fællesskab og samhandel skulle sikre fred og frihed i Europa.
På det store plan har man så set, hvor fuldstændig latterligt EU-landene ikke engang kunne blive enige om at sige fy skamme til Putin, da han lige tilfældigvis kom til at falde ind over Krim – eller hvis man ikke tror på det, så i hvert fald negligerede at fordømme udviklingen på halvøen. Dem, der kan huske Den Kolde Krig, begyndte så småt at tænke på, om man alligevel var blevet taget ved næsen, da man blev opfordret til at tro på, at et samlet og større EU ville være ensbetydende med, at man stod stærkere mod supermagterne.
I danskernes egen andedam har man set adskillige programmer om, hvordan både de dybest set sølle og de regulært afstumpede kriminelle fra Østeuropa kører helt lovligt og ugenert ind over grænsen og stjæler med arme og ben. Og bliver de taget, er det ikke den store ulykke, thi et fængselsophold i Danmark er åbenbart meget civiliseret i forhold til i Østeuropa.
Mit forsigtige bud er, at det faktisk ikke så meget er de kriminelles mangel på moral, der får danskerne op af stolene. Nej, jeg tror, det der pisser danskerne af for alvor, og som får dem til at stemme EU-skeptisk, er, at det store flertal af politikerne ganske enkelt ikke gør andet, end at snakke udenom og prøve at dreje fokus over på tilsætningsstoffer og fælles mærkning af legetøj og alt det andet, de vil have befolkningen til at mene, længe bør opveje ulemperne ved EU-cirkusset.
Men det gør det bare ikke! Jeg har aldrig påstået, at jeg befinder mig på samme intelligensniveau som hverken politikere eller kommentatorer. Jeg er en husmor, der sidder i Udkantsdanmark og forsøger at få enderne til at nå sammen i en til tider ret udfordret familie.
Men umiddelbart forekommer det mig ret nemt at få øje på, hvorfor EU er begyndt at hænge danskerne ud af halsen, og hvorfor der er en betragtelig kreds af borgere, der mener, at nu stopper festen fandme!
Nu er det nok med de der velfærdsydelser, der flyder ud af landet. Og alle de hælervarer der køres på paller over til Østeuropa. Og alle de penge der går til at flytte papirer mellem Strasbourg og Bruxelles. Og alle de problemer der er med at få sydeuropæerne til at forstå, at man ikke bare kan skalte og valte og få 13 månedslønninger og gå på pension som 50-årige. Og al den EU-offipyk der gjorde, at man var nødt til at rive hele ombygningen af Refshaleøen ned efter Melodi Grand Prixet i stedet for at bruge det fremtidigt. Og al den snak om, at det er så fint med fælles regler i EU, men vi må stadig ikke købe en bil i Tyskland til tysk pris og køre i den i Danmark. Og dengang de bragte vores lakridspiber i fare. Og den der finanskrise, der udstillede hvor sårbar euroen er.
Og inden der nu er nogen, der begynder at smide alle mulige tal og paragraffer og traktater og forbehold og Angela Merkel og hendes pumpestok efter mig, så vil jeg bare gerne lige have lov til at slå et slag for, at der er noget, der er langt vigtigere: Den sunde fornuft! Måske man skulle prøve at bruge den som analyseredskab i stedet for så meget andet engang imellem…

Noget i samme stil

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *