Hvem skal man stemme på?

Sidder og pøller rundt i diverse kandidattests på nettet i forbindelse med kommunalvalget 21. november.

Som altid er det umuligt for mig at blive mere end 70 procent enig med en kandidat. Men det småtragiske er, at det ikke er i nærheden af at være den samme kandidat i forskellige tests.

Da jeg så oveni købet faldt over spørgsmålet under kategorien “Trafik” i Tv2s kandidattest, besluttede jeg mig for, at kandidattestene vist bare skal kastes en tur i rønnebærtræet.

“Transport af mennesker i hestevogne og traktorvogne skal stoppes på Mandø,” stod der, og så skulle man erklære sig alt fra helt uenig til helt enig.

Og jeg må bare sige, at det på ingen måde kan være udslagsgivende for, hvem jeg vælger at stemme på. Der har været et par dybt tragiske sager om folk, der er kommet til skade, ja endda døde i forbindelse med hestevogne og traktorer, der kører til og fra Mandø, og i årevis har dramaet mellem to konkurerende selskaber, der kører mellem fastlandet og øen været et realityshow på Kanal4 værdigt.

Men om der skal være traktor/hestevognskørsel eller ej på den petite vadehavsø, det bør altså ikke være det, man vælger sine kommunalpolitikere på. Alene i Esbjerg Kommune forvalter de et budget på små ti milliarder kroner om året. Synes måske, der er mere relevante ting at bede dem forholde sig til. Og bevares, det gør testene da også. Men det ændrer så i øvrigt ikke ved det andet problem, jeg nævnte i starten af dette indlæg: At jeg tilsyneladende er mest enig med nogle faktisk ret forskellige kandidater, alt efter hvilken test, jeg tager.

What to do? For stemmes skal det sgu! Det er et privilegium, man bør tage dybt alvorligt og nærmest se som en pligt at benytte sig af, og jeg håber sofavælgerne får både liggesår, livsstilssygdomme og problemer med deres wifi ved hvert eneste valg!

Det ender jo med, man må tage til et godt gammeldaws valgmøde a la Postgaarden. Men der er jo faktisk også lidt Korsbæk over Esbjerg, så det er måske egentlig en fin løsning. Bare der ikke er utøj i garderoben 🙂

Godt valg til alle. Både vælgere og kandidater. Husk at have respekt for hinanden og demokratiet og bær uenighed med værdighed…

Noget i samme stil

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *