Jeg vil huske at være taknemmelig og positiv

Jeg er helt grundlæggende et ret bekymret menneske, der altid er forberedt på det værste – indtil det modsatte er bevist.

Min livserfaring siger mig, at man aldrig skal tro, det ikke kan blive værre. Det kan ALTID blive værre, og derfor forbereder jeg mig altid på det. Indimellem prøver jeg at smide det af mig. Men det bliver jeg faktisk mere utryg og pessimistisk af. For det er jo mit sind, der prøver på at beskytte mig, og derfor har jeg efterhånden indset, at jeg i stedet for at modarbejde min pessimisme skal slutte fred med den.

Det er imidlertid ikke det samme som at lade den overtage glæden ved de ting, der er dejlige i tilværelsen. Men indrømmet: Jeg kan sgu godt være lidt rigeligt fokuseret på de ting, der ikke lige spiller, i stedet for at fokusere på dem, der rent faktisk gør det. Jeg er nok lidt bange for at flyve for højt rent humørmæssigt. For så er der des længere at falde, når der sker noget forfærdeligt. Og det kan jo ske anytime, er min sjæls ræsonnement.

I år vil jeg derfor prøve noget nyt. Noget jeg egentlig har overvejet flere gange, men som jeg altid er kommet fra. Jeg vil huske at skrive de ting, jeg er taknemmelige over, ned. Jeg ved godt, det ikke er sikkert, jeg får gjort det hver dag, for der er knald på. Men jeg vil gerne prioritere det.

Jeg har købt en lækker kalender fra Moleskine med et rammende citat fra Alice i Eventyrland. Da jeg så den, var det som om, den ganske enkelt var lavet specielt til mig.

Så nu begynder projekt taknemmelighedsdagbog herhjemme. Har fromme planer om at smitte resten af familien og spørge dem, hvad det bedste ved netop deres dag hver især har været. For det er faktisk en rigtig god vane. Lige at spole sin dag igennem og tvinge sig til at anskue den med en positiv og taknemmelig vinkel, inden man lægger hovedet på puden.

Hvis du vil dele dine erfaringer med taknemmelighedsdagbog eller lignende, så kom glad 🙂

Noget i samme stil

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *