Sommer i Udkanten

Så kom sommeren dælme. 30 grader, hvilket er sådan cirka 9 for meget, hvis man spørger mig. Jeg foretrækker mellem 18 og 22 grader og lette skyer. Er ej heller blankt afvisende overfor decideret gråvejr. Jeg synes, det er megahyggeligt at sidde indenfor med vinduer og døre åbne, stearinlys i vinduet og en kop kaffe. Men det var i sidste uge. Nu melder heden sig tilsyneladende, og så må man som erklæret varmehader og virkelig sol-sart få det bedste ud af det.

Så vi tog til stranden. Altså ikke bare ned på vores egen. Ud til en rigtig strand, som min forvænte førstefødte kalder det, når vi forlader bugten og Vadehavet og kører ud til Vesterhavet. Børsmose blev det til, for der må man dels have bilen med helt ned på stranden, og det er dælme nice, at man ikke skal slæbe sine pakkenelliker hen over tre klitrækker frem og tilbage. Dels er det min barndoms strand, som min far og jeg ofte kørte ud til om aftenen for at bade. Det tager 20-25 minutter, så det må siges at være til at arbejde med. I hvert fald var der nogen misundelse at spore i dag, da jeg faldt i snak med et par af turisterne i dag. De kom fra det midttyske og ville give deres højre arm for at kunne køre til sådan en strand i hverdagen. Og sådan er det jo tit. Man skal lige møde nogen udefra for at indse, hvor privilegeret man egentlig er, og hvilke muligheder, der ligger lige udenfor døren. Man glemmer det bare tit, når hverdagen kører rundt i madpakker og kreditforeningslån og spejder og arbejde og rengøring og hvem henter?

Men vi havde en fed dag! På trods af, at jeg sådan set både hader varme og sand – og jeg ved, jeg ikke er den eneste, det er bare tabu at ditche lige netop disse faktorer ved sommeren – men vi havde smidt den stor ipad i tasken, så min udkårne kunne se det der cykelløb nede i Frankrig, mens den mindste sov, og min førstefødte var i himlen, selvom vandet var pissekoldt, og han endnu ikke kan svømme.

Nu er mine små strandløver puttet. De sveder som små svin, for det er stadig 25 grader, og nu står luften stille. Det gør jeg også. Sveder. Men min søde mand har lige sat en G&T foran mig med isterninger i. Han er sgu en keeper.

I morgen venter endnu en hed dag. Med en lunchdate med en super madamme for mit vedkommende 🙂 Vi har aftalt at sidde i skyggen!

Noget i samme stil

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *