Gensyn med Midtbyen

Jeg havde udgangspas i den forgangne weekend.

Tog turen til julefrokost med mine yndlingsnørder fra datavirksomheden Enversion A/S. En forrygende, hyggelig og hjertelig oplevelse på konceptrestauranten Beta på Vesterbro Torv. En skøn oplevelse med lækker mad, fantastisk selskab og stygge stryg i rafling!

Aarhus Midtby – det hedder nemlig ikke centrum – er mit gamle hood. Boede der i otte år, og jeg elskede hvert øjeblik. Jeg får en følelse af dyb indre tilfredshed, når jeg kører ind ad De Mezas Vej og mærker Midtbyen nærme sig.

“Kunne du godt tænke dig at bo her igen,” spurgte min søde ven Thomas mig, da vi travede gennem Møllegade i strid og bidende kold modvind for at nå henholdsvis Hotel Mayor og en natbus. Nok også med tanke på bloggen her, hvor jeg skriver om Udkant og Storby, forskelle og ligheder og ikke mindst frustrationerne, vi nogle gange oplever ved at bo og iværksætte væk fra de større vækstcentre.

Jeg måtte faktisk blive ham et klart svar skyldig. For mit liv har ændret sig meget, siden jeg boede der sidst. Fx trives jeg ikke i det samme menneskemylder, som jeg gjorde før. Jeg har også fået børn og dyr. Og jeg ved efterhånden, at græsset i ens liv ikke nødvendigvis bliver grønnere andre steder.

Men på den ene side jo, jeg gad sgu godt flytte tilbage til Aarhus og omfavne kulturen, udviklingen, mentaliteten, mulighederne, menneskene og den daglige puls, der er hurtigere end her, men alligevel tilpas jysk til, at det ikke kammer over.

Omvendt må jeg sige, at jeg i den grad ikke savner at sidde i kø i trafikken i halve og hele timer. Jeg savner heller ikke højere boligpriser. Eller at betale for at parkere nærmest uanset hvor og hvor længe. Blot for at nævne et par ting.

Ideelt set vil jeg gerne have det bedste af begge verdener. Som det så ofte er tilfældet her i livet. Og hvorfor skulle det egentlig ikke være muligt? Det kunne det jo rent faktisk godt være.

Det skal der lige arbejdes lidt mere på, kan jeg mærke.

Noget i samme stil

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *