Iværksætter – dyrk de mennesker, der støtter dig

Iværksættererfaring fra Udkanten:

Her i huset er det ganske vist Jon, der på papiret er den, der er selvstændig med Arkitektur i Virkeligheden. Men det er hele familien, der skal være indstillet på det for at få det til at lykkes, og det er sgu ikke altid supernemt. Ikke mindst når andre synes, de skal have en mening om det, man har gang i.

En af vores udfordringer har været at nå til at dyrke de mennesker, der tror på en, og som støtter en. Og så give fanden i alle dem, der gør det modsatte.

Lad være med at prøve at overbevise andre om, at det I laver, er rigtigt og klogt. Drop det. Og dem. Ikke nødvendigvis ved store udtalte opgør og diskussioner, men blot ved at lade være med at dele yderligere ud af jer selv og jeres livsprojekt. Måske finder I sammen senere i livet igen, fordi I hver især udvikler jer til så at sige at passe sammen igen. Måske ikke. Men drop forsøget på at overbevise mennesker, der ikke kan være en støtte.

Find i stedet de mennesker, der er klogere, bedre og mere erfarne, end I selv er, og som besidder evnen og viljen til at være med til at spille jer og jeres virksomhed gode.

Lad være med at tage imod råd og påvirkninger fra folk, der ikke selv har skabt noget, der minder om det, du stræber efter i tilværelsen. Det kan lyde forholdsvis koldt i røven. Men det er faktisk okay at være kølig dernede, hvis bare man er høflig og husker sine gode manerer, mens man er det!

At omgive sig med mennesker, der spiller en bedre, og lade være med at omgive sig med mennesker, der gør det modsatte, kan godt betyde, at man siger farvel og tak til nogle. Men det er vel egentlig også okay, er det ikke?

Man skal ikke forveksle mit budskab her med, at man skal være blind for velmente gode råd, oprigtige bekymringer eller slet og ret uforståenhed. Det er altså ikke sådan, at hvis din veninde ikke kan se det helt henrivende og skidesmarte i din ide om at kvitte jobbet og gå efter en fuldtidskarriere som klidmoster med egen You Tube kanal, og hun tillader sig at spørge lidt ind til, om det nu også er helt velbetænkt, det du har gang i, at du så bare skal klappe i og i øvrigt ikke ringe tilbage til hende nogensinde igen. Men hvis hun efter at have hørt dine bevæggrunde, dine ønsker og dine mange grundige overvejelser stadig insisterer på at tale dit livsprojekt ned i stedet for at spille dig god, ja så er det måske tid til at overveje, om ikke du skal opsøge nogle andre i stedet for at bruge al dit krudt på at forsvare dine valg.

At blive iværksætter indebærer, at man tager en chance. At man træder ud i luften for at undersøge, om den kan bære. Til det har man brug for mennesker, der booster ens viden, ens selvværd, ens selvtillid, ens tro, ens håb.

Opsøg de mennesker, der gør det, og vær høflig, men ikke opsøgende over for dem, der får jer til at føle det modsatte.

Har du erfaringer, tips eller tanker, du gerne vil dele ud af? Gør det endelig 🙂 Sammen bliver vi seje! 

Noget i samme stil

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *