Iværksætter – skal man arbejde 60 timer om ugen?

Det er ved at være lang tid siden, der har været iværksætteri på dagsordenen her på domænet. Men temaet er skam ikke dødt.

I dag skal der punkteres en myte. Nemlig den om, at du skal regne med at arbejde 60 timer + på ugebasis for at være en ”rigtig” iværksætter.

Det. Er. Løgn.

Der er nogle iværksættere, der knokler så meget, og der er helt sikkert rigtig mange, der gør det i perioder. Sådan er det også herhjemme. Men den der med, at iværksættere arbejder nat og dag, det er altså ikke givet.

Forleden talte jeg med en anden iværksætter om det. En der også har små børn, og som har haft megen sygdom med dem. Og som han sagde, så havde enhver arbejdsgiver sgu nok givet ham sparket med alt det fravær, han havde haft, fordi han – selvfølgelig – var ved sit barns og sin families side i stedet for at arbejde. Han havde selv betalt prisen helt bogstaveligt, for når man er selvstændig, så er der lige præcis ikke andre end en selv til at betale for sygdom og fravær. Men det havde jo gået alligevel – naturligvis ikke med en sædvanlig og stabil månedsløn, som hvis han var lønmodtager – men det havde fungeret, og familien var blevet tilgodeset, da det brændte mest på.

Herhjemme er det ofte Jon, der holder for, når der er syge børn. Tristan-Leander er ikke det store problem i den forbindelse, for hvis han har en fjernbetjening og en ipad, så er han ret godt kørende. Men Sixten-Emil er endnu så lille, at sygdom betyder, at der bliver lavet ikke en skid for den af os, der passer ham. Og det er oftest Jon, så jeg ikke kommer i problemer overfor min arbejdsgiver, og så der til gengæld ikke er diskussion, når det ikke kan være anderledes, end at ”barnets første sygedag” hænger på mig.

Forstå nu dette indlæg ret: Det er IKKE en badeferie at være iværksætter! Det er benhårdt arbejde, og man skal være fleksibel og være der, når kunderne er der. Man knokler voldsomt meget hårdere for at holde sin timeløn hjemme, fordi man ret beset kommer til at ”spilde” en masser timer på salgsarbejde, ordrer der ikke bliver til noget, på administrativt bøvl og så videre og så videre. Man skal heller ikke regne med en stabil månedlig indtægt, før der er gået lang tid, og pensionsopsparing, OMG! Jeg kender virkelig ikke mange iværksættere, der betaler til sådan en, fordi der enten ikke er til det, eller også prioriterer man at lade pengene arbejde i firmaet, så det kan vokse.

Men den der med, at man skal arbejde 60 timer om ugen plus det løse, det passer altså ikke. Det er bare en myte, der til stadighed oversælges som det, der skal til, for at man er en ”rigtig” iværksætter.

Noget i samme stil

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *