Opskrift på skovjordbæris

Jeg lovede en opskrift på den skovjordbæris, Jon lavede sammen med Tristan-Leander og hans ven Alexander for et par uger siden. Så fik jeg ikke taget mig sammen til at skrive den, og i mellemtiden besluttede drengene sig for at lave en portion mere, hvor de modificerede opskriften.

Men here goes:

Der skal plukkes en hel masse skovjordbær. Jeg har ingen anelse om, hvor mange, der blev brugt nogen af gangene, for vi tog bare alle de bær, drengene ikke orkede at spise friske, og brugte. Så kort sagt, alle de skovjordbær, det er muligt, skylles, pynes og moses med en gaffel sammen med godt en deciliter sukker.

En håndfuld friske mynteblade hakkes meget fint og drysses ud over.

To æg deles – eller købes delt – og hviderne piskes stive. Blommer og 100 gram sukker piskes sammen til en dygtig æggesnaps, inden hviderne vendes i sammen med flødeskum af en halv liter piskefløde.

Det hele røres sammen og sættes i fryseren, og så skal der ellers vendes rundt i det cirka en gang hvert kvarter, indtil man ikke kan længere, fordi det er frosset helt. Det vil sige en gang i kvarteret i et par timer godt og vel.

Vi lavede isen i et fad og ikke i en ismaskine, så er det der med at røre i det selvfølgelig noget helt andet. Men for sådan nogle amatør-is-fremstillere som os er dogme-metoden vejen frem.

Lad isen stå i fryseren 3-4 timer, og så er den klar til at spise. Dejlig jordbærsød med et pikant strejf af mynte.

Tut viola!

Giv gerne et pip, hvis I laver isen selv. Måske som et lækkert dessertindslag til Sankt Hans, hvem ved?

 

Noget i samme stil

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *