Så mange har altid boet i deres hjemby

Har lige læst i en undersøgelse, at 52 procent af de unge udkantsdanskere ALTID har boet i deres hjemby! 13 procent har ifølge undersøgelsen været flyttet væk fra byen, men er vendt tilbage. Men de har altså trods alt været ude og fx tage en uddannelse.

Men 52 procent har angiveligt ALTID boet i deres hjemby. Det er eddersprælleme godt nok mange hjemmefødninge, hvis det passer. Undersøgelsen melder ikke noget om, om det også er tilfældet for unge, der bor i storbyerne. Så det kan for så vidt sagtens være en landsdækkende tendens. Men uanset hvor man bor, så er det altså vildt, at man ikke har været ude og se nogle andre græsgange end dem, man er vokset op i, synes jeg.

Jeg er med på, at tvungen udveksling mellem land og by, nok ikke lige er vejen frem. Og det er også fint nok, at man er rigtig glad for at være der, hvor man kommer fra. Men hvis halvdelen af en befolkning aldrig har boet udenfor sognegrænsen, så begynder det altså at forklare, hvorfor det der med udvikling godt kan være en lidt langsommelig affære, og “det plejer vi ikke” kan da virkelig sætte sig godt fast.

Ude godt, men hjemme bedst, er der nogen, der siger. Man kan være enig eller uenig. Men det må da i det mindste kræve, at man har været ude, for at man kan tage stilling.

 

Noget i samme stil

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *