Udflytning af arbejdspladser – en overdreven tragedie?

I fald det skulle være gået nogens næse forbi, så er regeringen i gang med at decentralisere statslige arbejdspladser.

Efter i årtier at have drænet provinsen for statslige job, erklærede Venstre-regeringen tilbage i 2015, at Danmark skulle i såkaldt Bedre Balance, og at 3900 statslige arbejdspladser skulle rykke ud af hovedstaden.

Det er sket af et par omgange nu, og hver gang har de ramtes fagforeninger og tillidsfolk været ude og klynke over krisen for de berørte medarbejdere. Naturligvis. For det er da ikke sjovt, når vores liv ændrer sig, og vi ikke selv er herrer over det. Men når det så er sagt, så er krisen altså heller ikke større. Hvis du ikke vil flytte med, når din arbejdsplads flytter sig, og du ikke kan lave en aftale om fx hjemmearbejdsplads x dage om ugen eller noget andet, der kan fungere for både dig og arbejdspladsen, så find et andet arbejde. Punktum. Ikke mere klynk.

Medierne har absolut båret med til skildringen af den tragedie, det tilsyneladende er at skulle flytte væk fra hovedstaden. Den ene akademiker efter den anden har med familien siddende i baggrunden fået lov til at begræde det frygtelige i at være sendt til Gulag Jylland. Og andre kloge mennesker har siddet og begrædt det enorme tab af viden, der følger med, når man rykker statslige arbejdspladser ud af hovedstaden.

Hold. Nu. Kæft.

Yes, der er nogen, der siger op, fordi de ikke kan få det til at hænge sammen. Men måske havde de mennesker skiftet job inden for overskuelig tidsramme alligevel. Rent bortset fra – og nu kan det godt være, nogle får brug for lige at sætte sig ned – så findes der faktisk højt kvalificerede og højt uddannede mennesker udenfor København, som sagtens vil kunne løse opgaverne på mindst ligeså godt niveau. Hvem ved, måske der ligefrem kom noget BEDRE ud af det. Det ved man ikke. Man har bare været så fokuseret på, at det ikke var alle de ansatte, der ville rykke med, og man ville ”tabe flyvehøjde”, som ministre og andre kloge hoveder har udtrykt det, at man tilsyneladende ikke har overvejet, om fagligheden rent faktisk kunne blive LØFTET af, at posen blev rystet i sin grundvold. Men det er faktisk en mulighed. Jeg siger det bare…

Noget i samme stil

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *