Ugen der gik – 20/2018

At læse blogs har været en af mine yndlingsafslapningsbekæftigelser i årevis. Lige fra de topnørdede virkelig specifikke af slagsen til dem om alting og ingenting. Jeg finder det afslappende og inspirerende på en og samme tid, og nogle af de indlæg, jeg faktisk altid har syntes bedst om, har været opsamlingsindlæg. Dem der lige opsummerer en periode, så man lige kan komme i sync, uden at det nødvendigvis er de store ting, der skal tages stilling til. Jeg har bare aldrig lavet den slags selv. Og jeg har simpelthen ikke nogen rigtig god forklaring på hvorfor. Men nu skal det være slut. Velkommen til “Ugen der gik”. Min hverdag i Udkanten. Hverdagen der består af en hulens masse små og store byggeklodser, der tilsammen udgør LIVET. Det er nemlig det, der passerer lige her og nu. Ikke i morgen eller om et år.

Den forgangne uge i Udkanten har jeg været utrolig sej. Jeg har nemlig cyklet til og fra arbejde. Sådan en 8-9 kilometer hver vej og -ganske som jeg husker det fra gymnasietiden – i modvind både ud og hjem.

Udkanten er ved at blive hot – på flere måder. I den forgangne uge har det været usædvanlig varmt flere dage, og både min baby og jeg har været plaget af varmen. Jon og Tristan-Leander tager det bedre. Men vi har spist koldskål i vores baggård, der er dejlig skyggefuld om aftenen, og som jeg har indrettet til netop det formål.

Uge 20 var også ugen, hvor Miss Lemon kom hjem. Miss Lemon er en Citroen Traction Avant B11 Sport fra 1952, og hun skal nok få sit eget indlæg. Men hjem kom hun forleden dag, og hele familien var ude og tage imod hende.

Det er fandme ikke altid nemt at huske at værdsætte hinanden og hverdagen, når der er børn og katte og virksomhed og regnskab og rengøring og græsplæner og madpakker og alt muligt andet, der skal passes. Men i den forgangne uge rykkede vi begge to et magisk lille kvarter ud til bare lige at ligge tæt sammen ude på græsset under egetræet, inden der skulle hentes børn.

Så var jeg forbi Esbjerg Museum med lidt legetøj fra 1979. Noget der har været mit eget, jeg fandt i mint condition med både kvitteringer og originale æsker i en af kasserne på loftet. Jeg har tidligere været inde med lidt forskellige effekter både på vores lokale museum og andre museer. Det er et helt indlæg i sig selv, men lad os bare sige, at mine forfædre brugte ikke rockwool til isolering. De bruge alt muligt andet!

Fredag agerede jeg overskudskollega, selvom jeg er ved at dratte om af træthed for tiden. Men vi har lige rykket rundt og sidder sammen med nye mennesker, der har været store forandringsprojekter det seneste lange stykke tid, så vi trænger til lidt banal hygge midt i alle forandringerne. Det der med at huske at være til stede her og nu i stedet for altid at være på vej til noget andet, det gælder altså også på arbejde…

Og så har jeg selvfølgelig siddet og hylet af rørelse til Harry og Meghans bryllup. Endda med selvhentet royalt merchandise til at pynte op.

Nu vil jeg nyde resten af pinsen, der som så mange andre helligdage egentlig kom lidt bag på mig. God pinse!

 

 

 

Noget i samme stil

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *