Farvel to timer af mit liv…

Forældreintra. Organiseret tidsrøveri fra det offentliges side.

Dette er langt fra det første blogindlæg om skidtet skrevet i frustration af en forælder, og det bliver næppe heller det sidste. Og hvorfor så egentlig ikke det?

Fordi vi af en eller anden grund har opgivet at brokke os tilstrækkeligt over skidtet, til at nogen gider gøre noget ved det. For let’s face it, så længe skolerne har Forældreintra at parkere en masse oplysninger varierende fra fuldstændig ligegyldige til essentielle for, at hverdagen fungerer, så er der en masse lærere, pædagoger og skoleledere, der kan vaske hænder og sige, at “det har vi skrevet til jer”. Og vi som forældre slipper for 117 sedler, der skal ledes efter i tasken hver dag.

Og medgivet: Hvor ville det være skidesmart, hvis det altså fungerede, var let, og der ikke lå en milliard oplysninger, der er fuldstændig ligegyldige, men “så er det sagt”-agtige.

Nu har jeg, som overskriften antyder, spildt to timer af mit liv denne søndag på at få appen til at fungere på min telefon. Den fungerer nu upåklageligt. Hvis jeg vel at mærke afinstallerer den på telefonen hver gang, jeg har brugt den, og logger ind med NemID og ikke via kodeord. Ifølge Forældreintra, så eksisterer jeg nemlig ikke i deres system, når jeg logger ind med de oplysninger, jeg har fået tilsendt via min E-boks. Jeg kan imidlertid godt logge ind i systemet via hjemmesiden og NemID. Men her kan jeg ikke ændre kodeord. Jeg kan til gengæld ændre alle mulige andre stamdata på både min søn og jeg. Men et kodeord, no freaking way!

Men men. Jeg må da være taknemmelig for, at jeg overhovedet er kommet ind på hjemmesiden. Bortset fra, at den er måske nok bygget logisk op for en skolelærer, der arbejder i systemet. Hvilket langt de fleste af de beskeder, der sendes ud herinde, i den grad bærer præg af. Men for almindeligt dødelige, er den helt elendig. For hvad er dagbøger? Dokumenter? Planer? Udover at ingen af delene er der noget af for min søn i det kommende skoleår, siger skidtet. Og hvor er knappen, der hedder “skoleskema” fx?

Det viser sig, der er noget skemalignende under “kalender”-fanen. Altså bortset fra, at jeg ikke aner, hvad skemaet dækker over. BHK UUV A2LÆ 0aUUU. Det står der. De kunne ligeså godt bare skrive fuck you. Det kan man da forholde sig til. De der andengradsligninger er jo værre end et visitkort i sælgerbranchen, hvad angår forkortelser.

Men jeg antager, de prøver at antyde, min søn skal møde klokken 8.00 i morgen. Men før sommerferien skrev en eller anden skole-ansat inde på det her Forældreintradjævelskab, at man skulle mødes klokken 9.00 på Torvet ifølge med forældre. Torvet er så et indforstået ord for en slags aula, der er et bestemt sted på skolen, fandt jeg ud af ved at spørge mig frem. Det fremgik nemlig ikke af skriftet. Så nu er mit problem, at jeg ikke ved, om min søn skal møde klokken 8.00 i sin klasse. Og hvor den i givet fald er. Eller om jeg skal stille med ham og et dannebrogsflag på det dersens Torv klokken 9.00. Og jeg ved stadig ikke, hvordan jeg får Forældreintra til at virke uden at skulle hente appen i appstore og installere den hver gang og altså huske at afinstallere den igen, så den ikke nægter mig adgang, fordi jeg ikke eksisterer.

Men hvad værre er, så ved jeg, at jeg sandsynligvis skal trækkes med den her elendige ikke-kommunikation de næste dekader, hvor jeg vil have børn i den skolepligtige alder. Hvorfor finder forældre sig egentlig i det? Og hvorfor finder lærerne sig i det? For jeg har ikke kunnet opdrive en eneste fra nogen af fløjene, der synes, Forældreintra fungerer godt. Hvorfor lukker man så ikke lortet og får lavet noget, der duer?

Noget i samme stil

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *