Ugen der gik – 29/2018

Uge 29 har – som i så mange andre små hjem – stået på ferie. Ikke at forveksle med afslapning. Med en 1-årig i husstanden går der lige et par år, før der er hvilepuls på ferieprogrammet igen.

Men Udkanten har været i Storbyen i det meste af den forløbne uge. Mandag startede vi således med at indtage Experimentariet som et led i vores københavnerferie. Min førstefødte var helt fortryllet, og trak rundt med min skønne moster, der er drengenes “bedstemor”, og som er tålmodig som en engel og skidegod til naturvidenskab, i timevis. Helt klart ikke sidste gang, vi kommer der!

Jon er uddannet guldsmed, inden han blev uddannet arkitekt, og et af de steder, han arbejdede, var han kollega med søde Lene Vibe. Hun er skidedygtig og har sit eget guldsmedeværksted i Skindergade i dag, hvor hun laver nogle helt eventyrlige og unikke smykker. Vi var et smut inde forbi og besøge hende en aften og se nogle af hendes værker. Hyggeligt, superinspirerende og behovskabende…

Ingen af mændene i mit liv havde været på La Glace. Det traditionsrige konditori i Skoubogade, hvis signaturkage er sportskagen med knust nougat, flødeskum, makronbund og karamelliserede vandbakkelser. Den valgte ingen af os dog. Det blev til et stykke Blåbær Genskær, et stykke Efterårskage og et stykke Forårskage. Og en regning, vi ikke taler om…

Vi tog hjem fra København sidst på ugen. Tidsnok til at kunne tage del i Cutty Sark Tall Ships Race, der igen i år lagde vejen forbi Esbjerg. Masser af flotte skibe og festivitas på havnen. Denne gang også med pariserhjul, som min store dreng omsorgsfuldt tilbød at holde mig i hånden i. “Jeg skal nok passe på dig, mor,” sagde han, “for du er ikke så glad for højder”. Min søde, lille, store, betænksomme, ansvarsfulde dreng.

 

Noget i samme stil

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *